ESF-Oktoberforum 'Trendwatching'

ESF-Agentschap Vlaanderen
23 oktober, 2008

Commotie organiseerde op 23 oktober 2008 in de Eskimofabriek te Gent voor het ESF-Agentschap Vlaanderen het Oktoberforum 2008 dat draaide rond trendwatching. Bedoeling was om, vertrekkend vanuit acht vooronderstellingen met betrekking tot de toekomst van de arbeidsmarkt en de werkplek, die 's morgens in vier workshops met de toekomstwieltechniek kritisch werden bekeken, op het einde van de dag via televoting te komen tot vier beleidssuggesties voor de nieuwe regeringsploeg na de verkiezingen.  VRT-anker Wim De Vilder presenteerde ter plekke tevens een live ESF-journaal en begeleidde de televoting.

Commotie stond in voor alle aspecten: de conceptonwikkeling, de locatiekeuze, de communicatie, de audiovisuele toepassingen, de decoratie, de catering, de coördinatie, de hostessen, de parking boys, ...

Het verloop van de dag, de ingezette brainstormtechnieken (waaronder het toekomstwiel) en de weerhouden beleidssuggesties vonden eind januari 2009 een neerslag in een speciale publicatie ‘van Trendwatching tot Trendmatching'.