10 jaar Sociale Maribel

FE.BI
17 december, 2008

Op 17 december 2008 organiseerde Commotie voor FE.BI (de Vereniging van de Federale en Bicommunautaire Fondsen) een evenement ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van de Sociale Maribel. Dit na een voorbereidingstijd van amper anderhalve maand. Ruim 400 gasten werden vanaf 14u30 u ontvangen in het Albert Hall Complex te Brussel; een bioscoopcomplex dat op een mooie manier in zijn oorspronkelijke staat, stijl jaren '30, werd hersteld en nu functioneert als eventlocatie.

In de namiddag kregen de aanwezigen een aantal presentaties voorgeschoteld van diverse sociale partners van de fondsen. Tussen elke presentatie werden vooraf opgenomen getuigenissengetoond met verantwoordelijken van instellingen die representatief zijn voor het actieterrein van FE.BI (ziekenhuizen, kinderopvang, opvangtehuizen, familiehulp,...).

De kabinetschef van minister Laurette Onkelinckx en Joëlle Milquet, toenmalig minister van Werk en Gelijke Kansen sloten de namiddag af met hun kijk op de toekomst van de Sociale Maribel. Hierna volgde een uitgebreide receptie, opgeluisterd door het Orchestre International du Vetex; een zeer levendige, letterlijk grensoverschrijdende feestfanfare, ook ooit ontstaan uit een sociaal initiatief.