Haven van Antwerpen wint Award Best Belgian Sustainability Report

05
dec 2012

De Antwerpse haven heeft gisteravond de prijs gekregen voor het beste Belgische duurzaamheidsverslag. Commotie feliciteert bij deze de havengemeenschap en viert mee. We namen immers het grafisch concept, de copywriting, de vertaling, de ontwikkeling van het online verslag (samen met enkele 'filmpjes') en de creatie, opmaak en realisatie van de gedrukte samenvatting voor onze rekening.

Het juryverslag vermeldt het volgende: "Het verslag van de Antwerpse Havengemeenschap toont aan dat het loont om een samenwerking aan te gaan met diverse actoren voor het opstellen van een verslag dat de onderlinge uitdagingen op het gebied van duurzaamheid getrouw weergeeft".

De Award is een initiatief van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren, Business en Society en Kauri, het Belgisch netwerk dat interactie en samenwerking stimuleert rond duurzaamheid. De haven was met haar allereerste duurzaamheidsrapport genomineerd in de categorie 'andere organisaties'. Eddy Bruyninckx (Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen), Peter Van de Putte (Maatschappij Linkerscheldeoever) en Rudi De Meyer (Alfaport Antwerpen) namen de Award namens de drie initiatiefnemers van het verslag in ontvangst uit handen van minister Steven Vanackere. In 2013 presenteert de haven een tweede editie van haar duurzaamheidsrapport. De toekenning van deze Award zal er zonder enige twijfel nog meer elan aan geven.

U kunt hier het bericht lezen dat we plaatsten bij de publicatie van het verslag op 2 februari van dit jaar.

U vindt meer informatie over de Award en de winnaar op deze websites:

"Commotie viert mee" zegden we in het begin van dit bericht.  Het is ook voor ons inderdaad een mooie opsteker en een beloning voor de inspanningen die we sedert 2008 leveren om duurzaamheidsverslaggeving onder de aandacht te brengen.  In dat jaar lanceerden we, in samenwerking met BECO België, met www.duurzaamheidsverslaggeving.be immers de eerste (en nog steeds enige) Belgische portaalsite die enkel en alleen aan dit thema gewijd is.

Sindsdien stonden we (mee) in voor duurzaamheidsverslagen van onder andere De Duurzame Drukker, de NMBS, BECO België en dus de haven van Antwerpen.  Ook Commotie zelf publiceerde in 2010 als eerste communicatie-adviesbureau in België een duurzaamheidsverslag (een tweede editie is in voorbereiding).  Was de interesse in de beginperiode beperkt, dan durven we nu te stellen dat duurzaamheidsverslaggeving opgang maakt.  We konden al eerder aankondigen dat het Antwerp Diamond Centre en Dumoulin Bricks ons hun duurzaamheidsverslag hebben toevertrouwd.  En er zitten nog enkele andere gelijkaaridge projecten in de pijplijn, maar daarover waarschijnlijk binnenkort meer...